کاپشن های پر کوهنوردی در ارتفاعات بهتر از هر کاپشن دیگری می تواند بدن شما رو گرم نگهدارد.

نحوه شست و شوی کاپشن پر کوهنوردی

یکی از دغدغه‌های کوهنوردانی که از کاپشن پر کوهنوردی استفاده می‌کنند، نحوه شستن آن‌ها است. ما می‌دانیم که رعایت اصول در شست و شوی هر لباسی می‌تواند به طول عمر آن افزوده و کیفیت آن را ثابت نگه دارد. اما بعضی لباس‌ها هستند که نیاز به رعایت نکاتی ویژه در هنگام شست و شو دارند. یکی از این لباس‌ها، کاپشن پر کوهنوردی است که برای شست و شو نیاز به آموزش و دانستن بعضی قلق‌ها می‌باشد. از همین روی مومنتوم در مقاله پیش روی تصمیم دارد تا در این زمینه با کوهنوردان و کسانی که از کاپشن‌های پر در فصول سرد سال استفاده می‌کنند، صحبت کرده و مواردی را برای پیشبرد بهتر روند شست و شو با ایشان در میان بگذارد. با ما همراه باشید.

چرا مراحلی را باید برای شست و شوی کاپشن پر کوهنوردی پشت سر بگذاریم؟

بهتر است مواردی را که ذکر می‌کنیم، حتما مرحله به مرحله انجام دهید، تا بتوانید بهترین نتیجه را داشته باشید. می‌دانیم که ترجیح بسیاری برای شست و شوی کاپشن پر کوهنوردی، سپردن آن‌ها به خشک شویی‌ها است؛ اما هستند کسانی که دوست دارند این کار را در خانه انجام دهند، برای این دسته افراد باید بگوییم که با مراحل پیچیده‌ای رو به رو خواهید بود. این مراحل کدام هستند؟

  • در ابتدا هر گونه کثیفی مانند گِل را با استفاده از یک برس از روی لباس بردارید؛
  • جیب‌های کاپشن را تخلیه کنید؛
  • محفظه مواد شوینده ماشین لباس‌شویی را به دقت بشویید که هیچ موادی در آن نباشد؛
  • تنظیمات ماشین‌لباس شویی را روی چرخه شست و شوی سرد یا شست و شوی پشم ظریف قرار دهید؛
  • مواد پاک کننده مناسب را درون دستگاه بریزید؛
  • اطمینان حاصل کنید که هیچ نوع نرم‌کننده و یا مواد شوینده دیگری از قبل داخل دستگاه شما نمانده باشد؛
  • از مواد شوینده بدون دترجنت و ملایم استفاده کنید.
  • با رعایت این نکات شما مرحله اول یعنی شست و شو را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اید؛ اما هنوز یک مرحله دیگر مانده و آن نحوه خشک کردن کاپشن پر کوهنوردی است.

چگونگی خشک کردن کاپشن پر کوهنوردی

در نظر بگیرید که کاپشن پر به هیچ وجه نباید زیر نور آفتاب خشک شود. علاوه بر اینکه نور آفتاب به راحتی به این کاپشن آسیب می‌رساند و برای آن مضر است، باعث ایجاد بوی ناخوشایند در آن نیز خواهد شد. همیشه برای خشک کردن کاپشن پر کوهنوردی آن را بر روی یک دمای ملایم، در محلی مناسب قرار دهید. اینگونه لباس شما هرگز بوی بد به خود نخواهد گرفت.

شستن کاپشن کوهنوردی با دست

در کنار استفاده از ماشین لباسشویی، راهکار شستن با دست هم برای شما فراهم است. البته این راهکار نیز، همچون راه قبلی نیازمند رعایت مراحلی‌ست. مراحلی که همگی باید با دقت و وسواس انجام شوند. این مراحل عبارتند از:

  • خیس کردن کاپشن: در ابتدا یک تشت را پر از آب کنید و درون آن صابون بریزید؛
  • شستن کاپشن: کاپشن را به درون تشت قرار داده و به آرامی داخل آب فرو ببرید. اجازه دهید که 10 تا 15 دقیقه کاپشن درون آب بماند؛
  • خارج کردن از تشت: در این مرحله کاپشن تقریبا تمام آب تشت را به خود کشیده و سنگین شده است. پس بهتر است حتما کاپشن را به همراه تشت جا به جا کنید؛
  • آبکشی: در جایی مناسب کاپشن را از داخل تشت بیرون آورده، به خوبی و آرامی فشار دهید تا آب داخل کاپشن پر کاملا تخلیه شود. به میزان فشار اعمال شده دقت کنید تا بیشتر از حد نیاز نباشد، چرا که موجب آسیب دیدن کاپشن خواهد شد؛
  • خشک کردن: در ابتدا کاپشن را بر روی یک حوله تمیز قرار دهید، تا آب سطح آن خشک شود. بعد هر چند دقیقه یکبار لایه داخل کاپشن را باز کنید. با انجام این کار، پرهای داخلی کاپشن گوه گوله نخواهند شد.

حتم بدارید که خشک شدن کاپشن پر زمان بر خواهد بود. پس در انجام آن عجله داشته باشید.

رعایت نکات ضروری در هنگام شست و شوی کاپشن پر کوهنوردی

به دلیل بالا بودن قیمت کاپشن پر، عموما کسانی که در ارتفاعات بالا زندگی می‌کنند و یا کوهنوردان حرفه‌ای از این دسته از کاپشن‌ها استفاده می‌کنند. از همین روی نگهداری و رسیدگی به آن نیاز به دقت بیشتری دارد. حتما در زمان‌های مناسبی کاپشن خود را بشویید و جالب است که بیشتر از دو بار در سال نمی‌توانید کاپشن پر کوهنوردی را بشوئید، چرا که به آن آسیب وارد خواهد شد و سطح کیفیت آن، افت خواهد کرد. در نظر داشته باشید که هرگز نباید کاپشن پر خود را اتو کنید.

در مراحل شست و شو نیز حتما می‌بایست آن را به تنهایی داخل ماشین‌لباسشوئی بیاندازید، هیچ لباسی نباید در کنار آن قرار گیرد. زمانی هم خواستید کاپشن را خشک کنید، آن را بر روی بند رخت آویزان نکنید، چرا که پرهای داخلی آن گوله گوله خواهند شد، آن را بر روی رخت‌آویز پهن کنید. زمانی که کاپشن را روی رخت‌آویز پهن کرده‌اید هر چند ساعت یکبار، چند ضربه با دست یا با یک چوب به آن بزنید تا گوله‌های پر کاپشن از هم باز شوند.در نهایت خشک شدن کامل کاپشن پر، 10 الی 12 روز زمان خواهد برد، پس باید صبور باشید.

سخن پایانی

در کنار تمامی سختی‌هایی که کاپشن پر کوهنوردی به همراه دارد، اما طرفداران ویژه‌ی خود را نیز دارا می‌باشد. کوهنوردانی که کاملا متعصبانه این کاپشن را بهترین پوشش گرمایی در فصل سرما می‌دانند و به سراغ هیچ جنس دیگری نمی‌روند. نمی‌توانیم خوب یا بد بودن کاپشن پر را مورد مقایسه با دیگر انواع پوشش گرم قرار دهیم، تنها نکته این است، کسی که کاپشن کوهنوردی پر دارد، هم باید در شست و شوی آن دقت کافی به خرج داده و هم اینکه بسیار صبور باشد.

اگر تا به حال تجربه‌ی به تن کردن یک کاپشن پر را داشته‌اید، می‌دانید که چه حس خوب و امنیتی در این کاپشن‌ها برای ما فراهم می‌شود. پس با توجه به این ویژگی‌ و مزیت‌های دیگری که دارند، حتما یک گزینه مناسب برای کوهنوردی برشمرده خواهند شد.مومنتوم امیدوار است که با بیان موارد بالا، توانسته باشد در روند شست و شوی کاپشن پر کوهنوردی کمک خوبی به شما عزیزان کرده باشد. ممنون که در این مقاله نیز همراه ما بودید.

لوازم انفرادی کوهنوردی | هر آنچیزی که یک کوهنورد لازم دارد
آریال یوگا چیست؟ مزایا و معایب همراه با خطرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن سبد خرید
بستن علاقه‌مندی
بستن
بستن
دسته بندی ها